Online ders almak iyi mi?

Merhaba sevgili VERBLING üyeleri, bugün nasılsınız? Umarım harikasiniz. Bu makaleyi iki nedenden dolayı yazıyorum:
Size bu soruya cevap vermek ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Çünkü bana: “Hey, sen evden çalışıyorsun.
Kendinizi derse hazırlamak için ne tür aktiviteler yapmalısınız? ”

Tıpkı zamanların değişmesi gibi, her şey de değişir. Bu, günümüzde, BT teknolojisine sahip olduğumuz anlamına geliyor ve otomatik olarak her şeyin modernize olduğu anlamına geliyor: ödeme, öğrenme, çalışma, vb. Zamanımızı kazandırıyor ve birçok insanın “Zaman paradır” dediği gibi.

Geleneksel ve çevrimiçi öğrenme arasındaki farklar nelerdir?

Geleneksel bir öğrenme yöntemiyle bazı enstitülere (okul, üniversite, dil okulu vb.) Gitmelisiniz ve sizin gibi dersler alan bir grup insanınız da var. Daha sonra, öğretmen programı (önceden aldığı) takip etmelidir, böylece her şey “standart” ve “esneklik” için fazla yer yoktur. Öte yandan, çevrimiçi derslerle, dersler her öğrenci için ayrı ayrı kişiselleştirilir ve sizin için uygun olduğunda derslerinizi ayırtmak mümkündür.
Eğer çok utangaçsanız ve çok fazla iletişim kurmuyorsanız, geleneksel sınıflar sizin için iyi bir seçenektir çünkü sizi teşvik edecek başka insanlara sahip olacaksınız ve tüm konuşmaya liderlik edecek bir öğretmeniniz olacak .
Sizin için net olmayan bir şey varsa, çevrimiçi öğretmen size daha üretken ve etkili bir şekilde öğrenebilmeniz için yaratıcı ve ilginç bir şekilde açıklamak için oradadır.

Öğretmenlerin görevleri nelerdir?

Okulda çalışıyorsanız, her şeyin organize olması, ne, ne zaman ve ne kadar süreyle yapılması gerektiği açısından daha kolaydır. Ancak, genellikle vermek ve düzeltmek için çok fazla ödevleri vardır, düzeltmek için çok fazla testleri vardır, vb. Ayrıca, bir grup insanla çalışmak gerçekten kolay değildir. Bu durumda, iyi bir öğretmen her türlü durumla nasıl yönetileceğini bilmelidir ZORUNLU (eğer insanlar tam değilse, sınıfları nasıl eğlenceli ve ilginç hale getirecekleri, böylece öğrencilerin onları kolayca takip edebilecekleri vb.). Çoğu durumda, okullarda çalışan öğretmenler çocuklarla veya gençlerle çalışır, bu nedenle öğretmenin de “ebeveyn” rolü vardır. Söylemeye çalıştığım şey, bu öğretmenin yaşamla ilgili bir tür tavsiye vermesi ve ne olursa olsun onlar için daima orada olması gerektiğidir. Ebeveynleriyle de otomatik olarak iyi ilişkiler kurarlar.
Size sahip olduğum iki iyi İngilizce öğretmeni örneği vereceğim…
İlkokuldaki İngilizce öğretmenim çok şaşırtıcıydı. O her zaman iyi hazırlanmış ve her zaman bizim için ilginç bir şey vardı. Şarkı ile İngilizce alfabe öğreniriz, şarkı söyleyerek ilginç metinler okurduk, vücudun bazı kısımları için kendimize dokunuruz ve vücudun dokunduğumuz kısmının adını söylerdik. Tek kelimeyle, asla sıkıcı değildi ve her zaman yeni bir şey yaptık. Ayrıca, bir tür hata yaparsak, bunu dinamik ve ilginç bir şekilde açıklamak için elinden geleni yapardı, bizimle birlikte gülecekti… ve hepimiz ona hayran kaldık, özellikle de konuşmalarda çok ısrar ettiği için.

Arkadaşlarımın İngilizce'de “yapmanın” nasıl telaffuz edileceğini ezberleyemediğini hatırlıyorum, çünkü Sırpça yazılmış ve tam tersini okuyoruz. Öğretmenim ve ben onları birkaç kez düzelttik. Sonunda bir tür şaka yapmaya karar verdiler ve bana ve diğer kızlara “bu sınıfa girmek istiyorsanız,“ parolayı ”söylemelisiniz ve parola“ yapıyor ”dediler. Biz de dedik, girdik ve sonra hep birlikte eğlendik. Öğretmenimiz hiçbir şey söylemedi, ama arkadaşlarım “nasıl yapıldığını” nasıl düzgün bir şekilde telaffuz edeceğini hemen hatırladıkları için önemli bir andı. Artı, sonsuza dek kalbimizde bir tür izler bıraktı, çünkü öğretmenimizin ne kadar havalı olabileceğini fark ettik.
Derslerinden sonra kesinlikle çok şey öğrendik. Sadece bu da değil, her gün daha fazla İngilizce öğrenme arzumu “uyandırdı”. Bu yüzden her zaman çizgi film, PC oyunları, müzik, vb. İle öğrenmeye çalıştım. Birkaç kelimeyle, İngilizce'yi “ne zaman” öğrensem, eğlenmek ve aynı zamanda öğrenmek için elimden geleni yaparım, çünkü eğer iyi eğlenceler ve güzel zaman geçiriyorsunuz, zaman uçacak. Bütün bunların sonucu olarak, bir kız ve ben seçildik ve öğretmenimizin iyi bir iş yapıp yapmadığını kontrol eden insanların ofisine gönderildik, görevimiz İngilizce bir tür konuşma yapmaktı. Bu insanlar bilgimizden etkilendiler, bu yüzden elbette öğretmenimiz hakkında çok şey konuşuyor.
Ortaokul İngilizce öğretmenim de harikaydı. Çok zordu, ama her şeyi mükemmel bir şekilde açıkladı. Onunla birlikte temelleri tekrarladık ve daha sonra "hukuk ve işletme" için okulu bitirdiğimizden beri ticari kelime dağarcığı üzerinde çok çalıştık. Bu, tonlarca teklif yazdığımız, satış becerilerimizi uygulayacağımız, İngilizce sunumlarımız olduğu vb. Ayrıca, ne satmak / teklif etmek istediğimizi seçme şansımız oldu ve çok rahattık. Ne bilmediğimizi öğretmenimize sorabiliriz.
Tabii ki, öğretmen kolayca 4 ve 5 vermedi (Sırbistan'da öğretmenler bizi 1'den 5'e, yani F'den A'ya derecelendiriyor), bu yüzden her şeyi bilmek zorundaydınız ve sürekli, inatçı ve çalışmak zorundaydınız gerçekten zor. Ona gerçekten minnettarım, çünkü şimdi ilerlememde bana çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim.

Şimdi size sahip olduğum kötü öğretmen örneğini vereceğim
5. okul yılına gittiğimizde (çünkü ilkokulda 1. sınıftan 8. sınıfa geçiyoruz) yeni bir matematik öğretmeni geldi. Evet, gençti ve iyi bir fiziğe sahipti, ama bizimle nasıl çalışacağını bilmiyordu çocuklar. Bize iyi açıklamak ve matematiğe olan ilgiyi “uyandırmak” yerine, bize her anlamda hakaret ederdi (aptal olduğumuzu, yavaşladığımızı vb.) Ve testlerimizi her zaman kötü değerlendirirdi (bu açıklama ile) : “Tanrı 5 - A'yı bilir, 4'ü bilirim ve hepiniz 3, 2 ve 1'i biliyorsunuz), yani 3 - C, okuldaki“ en yüksek ”işaretti. Matematiği bu kadar kötü bir şekilde nefret etmeye başlamamın nedeni buydu (ve size ilkokulun 1. sınıfından 4. yılına kadar, bize birçok ders veren sadece bir öğretmenle birlikte olduğumuzu söyleyebilirim. matematik çok iyi. Sorunsuz hesaplar yapıyordum ve matematik testlerini 5 dakika boyunca yaptım ve her şey doğruydu.). O andan itibaren hepimiz matematikte büyük problemler yaşamaya başladık.
Bu öğretmenle ilgili alışılmadık ve ilginç olan şey, bize BT teknolojisini öğrettiğinde, her şeyi mükemmel bir şekilde açıklayan iyi bir öğretmene “dönüşecek” + istediğimiz müziği dinlememize izin vererek bizimle eğlenecekti. (genellikle metal grupları vardı: Rammstein, Metallica, vb.) ve her zaman bize büyük puan verdi. Neredeyse hiç kimse 4 yaşından küçük olamazdı. Gerçekten İNANILMAZ.


Çevrimiçi çalışıyorsanız, birkaç adım atmanız gerekir:
Hazırlık
düzenleme
Ders verme
Dersten sonraki etkinlikler


Şimdi tüm bu etkinlikleri birlikte analiz edelim.

HAZIRLIK:
Öncelikle, çalıştığınız web siteleri size iyi bir eğitim vermelidir. Öğrenmelisiniz: web sitelerinin nasıl çalıştığı, politikalarının neler olduğu ve çalıştığınız web sitelerine olan her şey.
O zaman sınıfınıza hazırlanmalısınız. Bu, öğrencileriniz için yararlı olabileceğini düşündüğünüz tüm ses materyallerine / kitaplara / videolara vb. Sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Bu da size bir özgürlük kazandırdığı anlamına gelir (ve bir özgürlük size çok fazla sorumluluk verir… Bu nedenle, sonuç ne olursa olsun, SİZİN yüzünden olur, olumlu ya da olumsuz olursa olsun), senin öğrencilerin. Ayrıca, ders vermeye başlamadan önce, kulaklık, mikrofon ve kameranızın iyi çalıştığından ve internet bağlantınızın iyi çalıştığından emin olun. Neden? Mikrofonunuz işe yaramazsa, öğrenciniz sizi duymaz ve ses gerçekten önemlidir (eğer sadece yazarsanız, bu saçmalık olurdu, çünkü her yerde yazılı açıklamalar bulabilirler ve gerçek açıklamalar yapmayı seçtiniz) .
1996/5000
Kulaklığınız çalışmıyorsa, sesi (bilgisayarınızdan) kullanabileceğiniz için o kadar korkutucu değildir, ancak daha az profesyoneldir. Kameranız çalışmıyorsa, bu da korkutucu değildir. Bununla birlikte, öğrencileriniz yüzünüzü görebiliyorsa daha fazla güven kazanırlar (gülümsemeniz ve ne zaman açıklarsanız ya da hatalarını dinlerseniz tepkileriniz). Tıpkı halkımın “Bir resim size binlerce kelimeden daha iyisini söyleyebilir” dediği gibi, öğrencileriniz sizi görebiliyorsa, bu sizin için büyük bir artı olacaktır. Son olarak, internet bağlantınız iyi değilse, o zaman sınıfa vermek çok zor olacaktır, çünkü öğrencileriniz sizi duyamayabilir veya sizi iyi göremeyebilir, böylece sizi düzgün takip edemezler.
DÜZENLEME Her şeye dikkat etmelisiniz: Ne tür dersler vereceksiniz (sadece konuşma dersi mi, gramerle ilgili bir şey mi, vb.) Kaynak olarak hangi malzemeyi kullanacağınızı düşünün Öğrencilerinize ne tür bir ödev vermeniz gerektiğini düşünün Tüm bunları nasıl organize edebileceğinizi düşünün, böylece öğrencileriniz sıkılmış, şaşkın vb. Hissetmeye başlamıyor.
DERS VERME:   Birinci derste, daha fazla dinlemeye ve daha az konuşmaya çalışın. Çok fazla konuşmak yerine, şu şeyleri yapabilirsiniz: Öğrencinizi yüzünüzde küçük ve hoş bir gülümsemeyle selamlayın (böylece onu gördüğünüz için çok mutlu olduğunuzu görebilir, böylece korkusu adım adım kaybolabilir. Hedeflerini (ve hangi seviyeye ulaşmak istediğini sor: A1-C2) Seviyesini test edin ve geri bildiriminizi bildirin Ona çalışma yönteminizin ne olacağını (onunla) ve hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olabileceğinizi söyleyin. Gerekirse, web sitesinin nasıl çalıştığını açıklayın, böylece tekrar giriş yaptığında rahat olabilir. Zamanınız varsa (dersin süresine bağlı olarak) ona planladığınız şeyi öğretmeye başlayabilirsiniz. Sınıfın sonunda, ona ne yapacağınızı söyleyin ve yardıma ihtiyacı olursa elinizi verin.

Birincidersteınız değilse, şu şeyleri yapmalısınız:
Ona planladığınız şeyi öğretmeye devam edin, ama adım adım yapın. Gerekirse, anlamadığı bir şeyi 100000 kez tekrarlayın.
Öğrenci konuştuğunuz dili konuşmuyorsa endişelenmeyin, hedef dili daha yavaş konuşarak, beden dilini ve resimlerini kullanarak, farklı kelimeler kullanarak (daha basit ve anlaşılması daha kolay ifadeler kullanarak) kullanın. SADECE ASLA ÇIKMAYIN!
İndirdiğiniz veya hazırladığınız malzemeleri kullanın (bazen PDF'de bir kitap olabilir, bazen bir kelime arama olabilir, bazen bazı YouTube videosu vb. Olabilir)
Mümkünse, açıklamak için o kişinin ana dilini kullanın. Bu ikiniz için de iyi. Öğrenci sizi daha iyi anlayacaktır (özellikle dilbilgisi kuralları), sizi bir öğretmen olarak daha çok sevecektir, bu da muhtemelen sizinle daha fazla ders ayıracağı anlamına gelir. Ayrıca, dili pratik edeceksiniz.
Örneğin, bir İtalyanca ile çalışıyorsanız ve İtalyanca konuşuyorsanız, yapabileceğinizi açıklamak için İtalyanca'yı kullanın.
İnternet bağlantısı ile ilgili sorunlar olsa bile bir tür şakacı olun. Panik yapma.
Örneğin, internet bağlantımla ilgili problemlerim olduğunda ve Lars ile bir dersim olduğunda ilk deneyimimi asla unutmayacağım. Onu hala çok iyi tanımadığım için biraz gergindim, bu yüzden sorumsuz ve profesyonel bir öğretmen olmadığımı düşünebileceğini düşündüm çünkü sorunu daha önce çözmedim. Ancak durum böyle değildi. İşte ben ve onun arasında küçük bir konuşma:
Ben: - Çok üzgünüm, internet bağlantısı ile ilgili bir sorunum vardı. Yemin ederim, genellikle iyi bir internet bağlantım var. Bugün neler olduğunu bilmiyorum.
Lars Douglas: Endişelenme, Skype'ın bir çeşit mola vermesi gerektiği anlaşılıyor.
Ben: Evet, öyle görünüyor. Sanırım, her zamanki gibi çok fazla konuştum, bu yüzden hikayemden bıktı, lol.
Lars: ahahahahahah
Daima yapabileceği ödevleri ve testleri yapın (dersiniz sırasında yapmadığınız bir şeyi talep etmeyin). Bu adil olmaz, ayrıca öğrenci sizinle ders rezervasyonu yapmayı bırakabilir.
Öğrencinizle her zaman kibar ve nazik olun. ASLA ona yalan söylemeyin. Bir şey bilmiyorsanız, bunu söyleme. “Emin değilsin” diyebilirsin ama “kontrol edeceksin” ve hemen yapabilirsin, böylece iyi bir bilgi verebilirsin.
Zorunda değilsen geç kalma. Ancak, yardım edemiyorsanız, Skype / videoyla sohbetlerde veya web sitesinde geç kalacağınızı, nedenini ve süresini (5dk, 10dk veya 15dk) söyleyin.
Herhangi bir nedenden dolayı gelemiyorsanız, ona bunu bildirin (ve nedenini de söyleyin), böylece dersi yeniden planlayabilirsiniz. Seni boşuna beklemesine izin verme, çünkü bu adil değil.

DERS SONRASI ARAŞTIRMALAR:
Makale yazma
YouTube'da bazı yararlı videolar oluşturun
Kendinizi sosyal ağlarda tanıtın
Makalelerinizi sosyal ağlarda tanıtın
Öğrencinizi endişelendirin (ödevini hatırlatın, doğum gününü kutlayın, mutlu tatiller dileyin…)
Mümkünse, onun arkadaşı olmaya çalışın, çünkü bu da çok şey öğrenirsiniz, ayrıca, her zaman size güvenebileceğini görürse sizden öğrenmek için daha motive olacaktır.
Tüm düzeltmeleri yapın; ders (paket) taleplerine cevap vermek; Sorularına en kısa sürede cevap verin.
Eğer dersi onaylamayı unutursa, bunu hatırlatmaktan çekinmeyin.
Öğrencinizi bir daha görmezseniz, bir süre sonra paniğe kapılmayın ve kendinizi suçlamayın. Diğer öğretmenlerin yöntemlerinin ne olduğunu merak ediyor olabilir ya da artık çevrimiçi dersler istemiyor ya da başka bir şekilde bir dil öğrenmeye karar verdi. Eğer işinizi elinizden gelenin en iyisini yaparsanız, endişelenmenize veya kendinizi suçlamanıza gerek yoktur.



YAPABİLECEĞİMİZ SONUÇLAR NELERDİR?
Her zaman hazırlıklı olun ve işinizi elinizden gelenin en iyisini yapın
Sabrınızı bu kadar hızlı kaybetmeyin.
Birisi bir şey yüzünden sana kızarsa nasıl hissettiğini hayal et ve sana bu kadar kolay hakaret et ... Tabii ki, çok üzgün, öfkeli ve öğrenmeye motive olmazdın. Yani, kimseye kötü bir şey YAPMAYIN çünkü bumerang gibi size geri dönebilir.
Öğrencilerinize spam göndermeyin. Bir anda cevap vermiyorlarsa, bu genellikle bir şey yüzünden bir anda kullanılamadığı anlamına gelir. Onları boşluk bırakın, böylece tekrar özgür olduklarında sizi arayabilirler.
Her iki öğrenme türünün de zayıf ve güçlü yanları vardır. Her şey öğrenciye ve onun öğrenme / dileklerine / elindeki / paradaki zamanına bağlıdır.
February 5, 2020
Profile Picture
$15
USD/h

Suzana Anđelković

security_checked
4.9
$15
USD/h
Flag
Serbian
globe
Serbia
time
717
Speaks:
Croatian
Native
,
Serbian
Native
,
Bosnian
Native
,
Italian
C2
,
Spanish
C2
,
English
C2
,
Russian
C2
,
Turkish
C2
,
Portuguese
B2
,
Slovak
B2
,
Arabic
B2
,
German
A2
,
Mandarin
A2
,
French
A1
,
Esperanto
A1
Hello, my name is Suzana. I'm from Serbia. I'm 36 years old. Firstly, I’m a professional language teacher. I’ve been working on Italki as a professional teacher for 1 year and six months (and I’ve been also working as an informal tutor for two years). Secondly, I’ve been working as a Serbian language expert for three years and three months: I created Serbian lessons and taught foreign people my native language. Third, I’ve been a translator for one year and six months: I translated English and Spanish lessons to Serbian. Also, I translated the synopses of the movies from English to Serbian. Finally, I'm a language expert who speaks many languages. I correct English, Spanish and Italian exercises, and I explain all grammar rules so that they can be understood by other people. My lessons are very creative, interesting and fun. I am going to teach you how to read, speak and write step by step. When you finish my Serbian classes, you're going to be ready to speak in Serbian without any...
Flag
Serbian
globe
Serbia
time
717
Speaks:
Croatian
Native
,
Serbian
Native
,
Bosnian
Native
,
Italian
C2
,
Spanish
C2
,
English
C2
,
Russian
C2
,
Turkish
C2
,
Portuguese
B2
,
Slovak
B2
,
Arabic
B2
,
German
A2
,
Mandarin
A2
,
French
A1
,
Esperanto
A1
Hello, my name is Suzana. I'm from Serbia. I'm 36 years old. Firstly, I’m a professional language teacher. I’ve been working on Italki as a professional teacher for 1 year and six months (and I’ve been also working as an informal tutor for two years). Secondly, I’ve been working as a Serbian language expert for three years and three months: I created Serbian lessons and taught foreign people my native language. Third, I’ve been a translator for one year and six months: I translated English and Spanish lessons to Serbian. Also, I translated the synopses of the movies from English to Serbian. Finally, I'm a language expert who speaks many languages. I correct English, Spanish and Italian exercises, and I explain all grammar rules so that they can be understood by other people. My lessons are very creative, interesting and fun. I am going to teach you how to read, speak and write step by step. When you finish my Serbian classes, you're going to be ready to speak in Serbian without any...
Mi vida antes del Covid- 19 (IMPERFECTO) A-2
Profile Picture
Alejandra Santiago
August 7, 2020
팔랑귀
Profile Picture
Abby H
August 7, 2020
The Origins of popular English Idioms
Profile Picture
Jen Mc Monagle
August 7, 2020